NL - FR

Commercieel talent zorgt voor betere resultaten

De kracht van specialisatie

Curval is een door de overheid erkend rekruterings- en selectiekantoor dat gespecialiseerd is in commerciële functies. Wij bieden bedrijven over heel België en uit alle sectoren professionele ondersteuning bij het invullen van binnendienst-, buitendienst- en leidinggevende functies.

Commercieel medewerker

Showroomverkoper

Sales engineer

Customer support medewerker

Klantenadviseur

Vertegenwoordiger

Technisch commercieel verantw.

Account manager

Sales representative

Industrieel afgevaardigde

Merchandiser

Shop manager

Commercieel directeur

Sales manager

Office manager

Elke aanwerving is een investering die doorslaggevend is voor het realiseren van uw bedrijfsdoelstellingen. Om die reden vertrekken wij vanuit uw strategie en visie om de perfecte match te vinden tussen de verwachtingen van uw bedrijf en die van de kandidaat.

Terug naar top

Rekrutering & selectie

Rekrutering

Een vacature op het internet plaatsen is lang niet meer voldoende om de juiste kandidaat te vinden. Als HR-specialist volgt Curval de trends van de arbeidsmarkt op om de instroom van kwalitatieve kandidaten te vergroten. Een goed voorbeeld zijn de ontvangen reacties van recente projecten:

134 CV’s voor een technische commercieel afgevaardigde in de bouwsector

209 CV’s voor een vertegenwoordiger in de publiciteitssector

167 CV’s voor een sales manager in de dienstensector

Deze resultaten bewijzen dat we de juiste communicatiekanalen gebruiken om kandidaten te benaderen.

Selectie

Curval heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in het objectief selecteren van commercieel talent. De competenties en het persoonlijkheidsprofiel van de kandidaat worden wetenschappelijk getest en onderzocht met behulp van kwalitatieve tools die hun voorspellende waarde in de praktijk bewezen hebben. Na een CV-analyse en een telefonische screening worden de potentiële kandidaten door Curval uitgenodigd voor:

een interview

een commerciële video test

een persoonlijkheidsvragenlijst

een commerciële vragenlijst

Communicatie van de resultaten

Het succes van de transparante en efficiënte werkwijze van Curval zit in het unieke online platform. Finaal geselecteerde kandidaten worden voorgesteld via een online shortlist.

Man in kostum - moersleutel

Per kandidaat krijgt u toegang tot het persoonlijk CV van de kandidaat, de sollicitatievideo waarin de kandidaat zich voorstelt en het preselectief rapport met advies waarom de kandidaat in aanmerking komt. Op basis van deze informatie beslist u zelf wie u persoonlijk wenst te ontmoeten.

Terug naar top

Commerciële video test (CVT)

Curval investeert sterk in de ontwikkeling van kwalitatieve HR Tools om commerciële vaardigheden te meten.

Met de Commerciële Video Test (CVT) van Curval is commercieel talent meetbaar. De test bestaat uit een videopresentatie waarin de kandidaat zich kort voorstelt. De kandidaat wordt beoordeeld op 3 commerciële hoofdcompetenties:

1.Impact

Welke indruk maakt de kandidaat?

2.Mondelinge Communicatie

Hoe brengt de kandidaat zijn boodschap?

3.Performantie

Hoe presteert de kandidaat?

 

De eindscore op de Commerciële Video Test bepaalt of de kandidaat de juiste commerciële vaardigheden heeft voor de functie.

Hieronder krijgt u een aantal fragmenten te zien van kandidaten die zich voorstellen.

Get Adobe Flash player

(Om de privacy te garanderen van de kandidaten worden hun persoonsgegevens niet getoond.)

Wist u dat een recent onderzoek heeft aangetoond dat zo'n 60% van de HR-managers interesse heeft voor videopresentaties, omdat ze op die manier sneller een oordeel kunnen vormen over de geschiktheid van de kandidaat voor de job en omdat de selectieprocedure hierdoor sneller en efficiënter kan verlopen

Terug naar top

Commerceel assessment center

In de eindfase van elke aanwervingsprocedure is het belangrijk om op een gefundeerde manier te beslissen wie u aanwerft. Bij deze beslissing bieden de resultaten van een assessment center ondersteuning.

Aan de hand van een brede waaier aan concrete simulatieoefeningen kan Curval grondig nagaan over welke competenties en kennis de kandidaten beschikken. Curval bezit hiervoor een uitgebreid portfolio van assessmentoefeningen, zoals rollenspelen, in-basket oefeningen presentatieoefeningen en op maat gemaakte simulatieoefeningen. De synthese van de observaties tijdens het assessment center wordt weergegeven in een gestructureerd rapport met een concreet advies.

Man in kostum - moersleutel

Terug naar top

Trainingen en workshops

Iedere organisatie wenst medewerkers aan boord te behouden die dagelijks een gezonde motivatie en betrokkenheid tonen. Het permanent verder ontwikkelen en optimaliseren van talent is hierbij een absolute noodzaak en kunst.

U mag een zeer praktijkgerichte sales opleiding verwachten waarin u tools aangeboden worden die u onmiddellijk kunt gebruiken in uw werkomgeving.  Vaardigheden en competenties worden geoefend aan de hand van zeer praktijkgetrouwe situaties.

Het aanbod van trainingen wordt steeds afgestemd op de noden van uw bedrijf en commercieel team, maar vaak terugkerende thema’s zijn:  afsluittechnieken, (telefonische) prosectie en behoefteanalyse.

Terug naar top

Referenties

Klantentevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren: wij meten onze meerwaarde aan het succes van onze kandidaten. Samen met u zoeken wij voortdurend naar de beste en nieuwste oplossingen om aan uw noden te voldoen. Wij differentiëren ons door telkens weer een op maat gemaakt totaalaanbod aan te bieden met een zeer persoonlijke aanpak.

Enkele van de klanten voor wie we in het recente verleden werkten zijn:

Terug naar top